Ziekteverzuim: 400 euro per dag.

Daar kun je wat zinnigs mee doen.

Baansprekend bij het Ubari evenement
Vorige week was ik aanwezig bij het Ubari evenement in Deventer. Een inspirerende middag op een prachtige locatie (Valencia), met een zaal vol betrokken werkgevers. Op uitnodiging van Gerben Lievers, die ik ken sinds onze studietijd in Enschede. Gerben is zo iemand die blijft ondernemen. Starten, groeien, verkopen en opnieuw beginnen. Nu dus met Ubari. En ook dit keer is het raak.

Ubari richt zich op positieve gezondheid. Niet als modeterm, maar als praktische aanpak. Vanuit de overtuiging dat gezondheid niet stopt bij de voordeur van je bedrijf. En ook niet om vijf uur. Hun platform koppelt inmiddels meer dan 200 programma’s, tools, video’s en trainingen. Allemaal gericht op het versterken van medewerkers. Preventief, praktisch en integraal.

Tijdens het evenement werd duidelijk hoeveel deze aanpak losmaakt. Honderden werkgevers waren aanwezig, samen goed voor ruim 30.000 medewerkers. Dat zegt genoeg. Want de kosten van uitval liegen er niet om. Gemiddeld 400 euro per dag. Vandaag las ik dat een andere werkgever zelfs 500 euro noemt. Per medewerker. De impact is dus groot. Voor de organisatie én voor de medewerker zelf.

Wat mij aanspreekt: Ubari doet dit vanuit goed werkgeverschap. Niet omdat het moet, maar omdat het hoort. Die visie deel ik. Zelf richt ik mij op het voorkomen van ongewenst verloop. Niet vanuit beleid, maar vanuit bedrijfskundige logica. Want verloop doet net zo veel pijn als uitval, soms nog meer.

Tussen de presentaties door was er volop ruimte voor gesprekken. En een keynote van Alexander Klöpping, over AI. Zoals altijd als iemand met écht verstand van zaken spreekt, besef ik dat ik nog veel te leren heb. Denk je dat je aardig bij bent, word je weer even wakker geschud. AI is inmiddels stevig geïntegreerd in het Ubari platform. En eerlijk is eerlijk: daar kunnen we allemaal iets van opsteken.

Mooi hoe Ubari en Baansprekend zich elk op hun eigen manier inzetten voor gezonde organisaties. Met een ander accent, maar met hetzelfde doel: mensen blijvend en op prettige wijze aan boord houden. Hier is het laatste gesprek nog niet over gevoerd.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *